Zonwering

Zonneschermen

 

 

Met een zonnescherm creëert u een gezellig terras waar niets hoeft en alles mag. In een handomdraai rolt het scherm uit en geniet u van de zon, terwijl u in de schaduw zit.

 

Bovendien blijft het tijdens een heerlijke zomeravond langer warm door de beschutting van het zonnescherm. En niet te vergeten: een zonnescherm gaat verkleuring van u van uw meubels tegen en houdt het binnen koel.

 

 

 

 

 

Van Dorst Rolluiken en Zonwering heeft diverse soorten zonneschermen, onderverdeeld in 2 typen: het semi-cassettescherm en het cassettescherm.  Bij het semi-cassettescherm is de stof in opgerolde toestand enkel aan de onderzijde zichtbaar. Het cassettescherm sluit de stof in opgerolde toestand volledig op in een cassette. De stof is hierdoor compleet beschermd tegen vuil en weersinvloeden.

 

De kleur van uw zonnescherm is minstens zo belangrijk als de praktische eigenschappen. Van speelse dessins tot stoere blokstrepen. En van effen antraciet tot vrolijk oranje/geel. De zonneschermen worden helemaal voor u op maat gemaakt. Zo weet u zeker dat het zonnescherm perfect past bij uw huis en tuin, qua uiterlijk en afmeting.

 

 

 

 

Screens

 

Screens werken uitstekend als zonwering en bieden extra privacy doordat je niet van buiten naar binnen kan kijken, maar wel andersom! voorzien van ritssysteem, bestand tegen grote windkracht, veelzijdiger dan je denkt.

 

 

Effectieve zonwering.

Doordat screens de zon echt buiten houden weren ze veel meer warmte dan bijvoorbeeld raamdecoratie. Ook zorgen screens voor meer privacy doordat je van buiten niet naar binnen kan kijken terwijl het doorzicht van binnen naar buiten grotendeels behouden blijft.

 

Maximaal comfort met juiste bediening.

Er zijn tal van opties om screens te besturen. Uiteraard kan dit elektrisch met afstandbediening of muurschakelaar. Ook is autmatische bediening op basis van tijd en/of weersomstandigheden mogelijk. Dit biedt niet alleen extra gemak, maar dit zorgt er ook dat je maximaal comfort ervaart. Zo houden de screens het huis ook koel wanneer je niet thuis bent.

 

Kwaliteit en maatwerk.

Voor elektrische bediening wordt gebruik gemaakt van somfy motoren en de uitgebreide doekcollectie is zorgvuldig samengesteld uit hoogwaardige, sterke en vochtbestendige doeken.

 

 

 

Multifunctioneel.

Deze windvaste eigenschappen maken het screen ook zeer geschikt als windwering. Niet voor niks passen we screens vaak toe onder overkappingen of op balkons. Wil je dan liever het zicht naar buiten behouden? Geen probleem! Want onze screens kunnen deels of volledig transparant worden gemaakt!

 

Windvast screen.
Bijzonder aan de windvaste screens, ook wel zip-screens genoemd, is de soort ritssluiting waarmee het doek wordt gefixeerd aan de geleider. Dit zorgt ervoor dat wind nauwelijks vat krijgt op het screendoek. Ook bij stevige wind blijft het doek strak hangen en wordt klapperen van zowel doek als onderlat voorkomen.